Sinds 2016 is,  in samenwerking met de zorgverzekeraars en de NVH (Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten), de aandoening acne in zorgprofielen in gedeeld. Hierdoor kan er een duidelijke indeling gemaakt worden in de soort en ernst van acne. Niet alleen voor diegene met acne maar ook voor de zorgverlener; huidtherapeuten, huisartsen, dermatologen en ook schoonheidsspecialisten, en ook voor de zorgverzekeraar is nu duidelijk waar de patiënt terecht kan en wat de verwachtingen zijn.  Voor zorgprofielen 1 t/m 4  is voor vergoeding uit de aanvullende verzekering een verwijzing van de (huis)arts nodig.

zorgprofiel 0
Dit is een gezonde huid, zonder bultjes, puistjes of roodheid. Een huid, uitermate geschikt om door een schoonheidsspecialist(e) te laten behandelen.

zorgprofiel 1
Deze huid heeft alleen mee-eters. Behandeling kan gedaan worden door een schoonheidsspecialist(e) of huidtherapeut. Dit is ook afhankelijk van het aantal mee-eters en de oorzaak.

zorgprofiel 2
Op de huid zijn niet alleen mee-eters aanwezig maar ook bultjes en ontstekingen. Vanwege de ontstekingen is deze huid minder geschikt om door een schoonheidsspecialist(e) te laten behandelen. De huidtherapeut, Atossa Huid- en Oedeemtherapie, kan hierbij goed helpen. De huisarts kan medicijnen voorschrijven maar met een goede behandeling is dit zeker niet altijd nodig.

zorgprofiel 3
Zorgprofiel 2 met diepere bultjes of bulten (noduli) die littekens kunnen achter laten is zorgprofiel 3. Het verkeerd behandelen kan littekens achterlaten maar zeker ook het hebben van deze acne laat al littekens achter. Bij Atossa Huid- en Oedeemtherapie kunnen wij deze vorm zeker behandelen. Een andere keuze zou kunnen zijn dat de huisarts of dermatoloog medicijnen voorschrijft. Dit kan in zalf of crème vorm of om in te nemen.

zorgprofiel 4
Dit is de ernstigste vorm van acne. Vaak doen deze ontstekingen ook pijn. Bij Atossa Huid- en Oedeemtherapie hebben wij technieken in huis om ook deze vorm van acne te behandelen. De bijwerkingen zijn minder heftig dan de roaccutane die dan vaak door de dermatoloog wordt voorgeschreven. De huisarts kan andere medicijnen voorschrijven, als creme of om in te nemen.