Atossa was een Perzische koningin, zij leefde van 550 tot 475 v. Chr.

Oedeemtherapie Den Bosch

Arameense rijk, woonomgeving Atossa

Atossa was de dochter van Cyrus de Grootte, echtgenote van twee Achameense koningen, Cambyses en Darius. (het Achameens Rijk is het eerste Perzische Rijk 550–330 v. C)

Atossa was de meest prominente vrouw in de geschiedenis van het Oude Iran. Zij leefde tijdens de regeringen van de 4 Achameense koningen.

borstkanker, oedeemtherapie den bosch

Atossa

 

Zij heeft een beslissende rol gespeeld in een lange turbulente periode die een belangrijke betekenis heeft gehad in de oude Iraanse geschiedenis.

Zij had een ambitieuze persoonlijkheid, zij streefde de macht na die zij ook heeft genoten. Atossa was de 2de vrouwelijke persoon, na Anahita,  met de titel ‘Lady’. Toentertijd was dat een religieuze titel. Van Darius kreeg zij 4 zonen. De oudste heette Xersen deze regeerde van 486-465 v. Chr. Haar andere 3 zonen kregen of een belangrijke positie in het leger of belangrijke administratieve functies.

 

Kortweg gezegd, Atossa had haar eigen staat van verdienste.

 

 

uit: http://www.livius.org/arl-arz/artystone/artystone.html en http://www.iranchamber.com/history/atossa/atossa.php en http://www.zonu.com/detail-en/2009-12-30-11515/The-Achaemenid-Empire-or-Persian-Empire-490-BC.html