Endermologie is een stevige bindweefselmassage door de huid tegelijk iets omhoog te zuigen en dan te rollen.

Op deze manier wordt de huid, de onderhuid en het onderhuidsbindweefsel rustig maar stevig gemasseerd. Hierdoor worden verschillende processen in de huid gestimuleerd of komen op gang.

De bloeddoorstroming wordt sterk bevorderd, vetophopingen worden los gemasseerd en door de bloeddoorstroming die ook sterk op gang komt door deze massage, worden direct de afvalstoffen versneld afgevoerd. Deze combinatie maakt dat vooral lipoedeem heel goed op deze techniek reageert. Sommige mensen met lipoedeem hebben zoveel pijn aan het weefsel dat endermologie voor hen niet geschikt is. Wij passen dan manuele massage en lymfedrainage toe of wij gebruiken de deep oscillation.

Ook littekenweefsel wordt versneld soepeler. Door de trek en rekkrachten die bij deze therapie op de huid worden uitgeoefend breekt het, slechte, collageen waardoor het goede soepele collageen hiervoor in de plaats kan komen. Ook hier is het de extra doorbloeding die de afvalstoffen versneld afvoert en voedingsstoffen versneld aanvoert, waardoor het proces van littekenverbetering sterk gestimuleerd wordt.

De LPG is het meest bekende apparaat waarmee endermologie wordt toegepast. In Tilburg werken wij met de LPG, in Den Dungen gebruiken wij de ‘cups’. Behandelen met cups lijkt meer op handmatige behandeling, maar dan net zo intensief als met de LPG.

De meeste technieken voor littekenverbetering, kunnen ook ingezet worden bij een ouder wordende huid of een huid die door afvallen verslapt is, te verbeteren. Ook endermologie kan ingezet worden om een verslapte huid of rimpels te verbeteren.

Wij declareren bijna altijd de behandeling van een bepaalde aandoening, niet de techniek. Endermologie wordt dus vergoed als de behandeling van de aandoening wordt vergoed. Wilt u weten of dat bij u ook zo is kijk in de polis voorwaarden. Komt u er niet uit, misschien kunnen wij u verder helpen.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Lipoedeembehandeling of huidversteving met een LPG apparaat
Lipoedeembehandeling of huidversteving met een LPG apparaat. In Tilburg werken we met de LPG
Tilburg, Sint Michielsgestel. Met deze cups kan er meer kracht op littekens worden uitgeoefend waardoor ook stugge littekens aangezet worden voor het vormen van nieuw collageen.
Cupping is een handmatige vorm van endermologie of vaccuummassage.