Microneedling is een techniek waardoor het gezonde collageen in de huid wordt aangemaakt waardoor littekens minder en soepeler worden en een verouderende huid sterk kan verbeteren.

Microneedling is een techniek waarbij met kleine dunne naaldjes vele microwondjes worden gemaakt. De huid wordt gestimuleerd om het gezonde collageen te gaan aanmaken. De microwondjes zijn binnen 15 tot 30 minuten dicht. Direct hierna begint de huidgenezing. Dit wil zeggen dat er meer gezonde huid wordt gevormd en minder littekenweefsel. Dit gebeurt alleen wanneer de naaldjes de juiste lengte en dikte hebben.

Deze techniek is uitstekend voor acnepigmentvlekken, rimpels en een slapper wordende huid zoals in de hals kan optreden. Bekijk ook de foto’s van resultaten deze pagina.

Microneedling is ook een uitstekende techniek voor littekenverbetering. Een van de foto’s laat het resultaat zien van microneedling op huidtransplantatie. Het oog kan weer gewoon dicht, het trekt niet meer en het oog ligt niet meer zo diep waardoor het gehele aanzicht van deze patiënt een stuk is verbeterd. Wij hebben ook een foto toegevoegd van een litteken op een borst. Duidelijk is te zien dat het litteken is verbeterd. Voor de patiënt is vooral belangrijk dat het weefsel om het litteken heen is verbeterd waardoor de klachten van het litteken zijn verminderd. Het trekt niet meer en hierdoor zijn er ook geen pijnklachten meer.
Het lichaam wordt gestimuleerd nieuw collageen aan te maken, hierdoor is microneedling juist geschikt op oude littekens. Hiervan is een foto van een litteken in de hals toegevoegd. Dit is een brandwondlitteken, gedeeltelijk hypotroof (litteken ligt onder het oppervlakte van de huid) en gedeeltelijk hypertroof (litteken ligt boven de huid). Op al deze gebieden is het litteken verbeterd.
Voor verbetering op littekens zal er altijd in meer of mindere mate diep gewerkt moeten worden.

De kennis en vaardigheden voor deze techniek zijn bij de therapeuten van Atossa Huid- en Oedeemtherapie in ruime mate aanwezig. Om resultaat te kunnen bereiken is het nodig dat de naaldjes diep genoeg komen. De microneedlingpen, dermapen, is een betere techniek dan de roller, dermaroller. Deze is minder pijnlijk en de hersteltijd is aanzienlijk korter.

Bij Atossa Huid- en Oedeemtherapie werken we met de DermicaPen van Sure Medical. De slijping van de naadjes is zo gedaan dat voor de meeste behandelingen geen verdovingscremè (Emla) nodig is. Bij de behandeling van littekens kan het wel noodzakelijk zijn.

Onderzoeken naar de effecten van microneedling geven op cosmetisch gebied goede resultaten maar zeker ook zeer goede resultaten op verschillende soorten littekens. Wanneer u interesse heeft in een onderzoek naar littekenverbetering en microneedling kunt u volgend onderzoek lezen; ‘Het effect van microneedling op littekens‘.

In het onderzoek van Schwarz, M., & Laaff, H. (2011) vind u informatie over de biologische achtergrond over de werking van microneedling. Dit artikel is echter helaas alleen in te zien wanneer u over Pubmed beschikt.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Microneedling is een techniek waarbij met kleine dunne naaldjes vele microwondjes worden gemaakt. De huid wordt gestimuleerd om het gezonde collageen te gaan aanmaken.Microneedling op huidtransplantatie onder het oog. Voor en na de behandeling.
dermaroller, dermapen, pci, microneedlingVersteviging van de hals na 6 behandelingen microneedling. Deze meneer voelt ook dat de huid minder ‘wiebelt’ wanneer hij het hoofd beweegt.
Ook oude littekens kunnen goed met microneedling behandeld worden.Litteken van 40 jaar oud, na 4 behandelingen.
huidverbetering door microneedling, het ooglid wordt steviger waardoor de kringen en wallen minder worden.Ooglidcorrectie door microneedling na 2 behandelingen.
Dermaroller, huidverbetering, dermapenAcne of jeugdpuistjes, grote verbetering van 4 behandelingen na microneedling
Haarverlies tegen gaan door microneedling.Microneedling stimuleert de haargroei, resultaat na 9 behandelingen.
microneedling verbetert littekensHet positieve effect van microneedling op het gehele weefsel, is op deze foto’s goed te zien.
acne, huidverbetering, littekenbehandelingAcne of littekens, beide verbeteren sterk met microneedling of peelings. Hier zijn 5 behandelingen van microneedling toegepast.