Pijnloos verwijderen van oneffenheden op de huid met cryotherapie.

Cryotherapie is een behandeling met koude of bevriezing. Wij werken met de Cryopen. Wanneer het vloeibare lachgas vrijkomt koelt dit zo sterk af, dat de temperatuur onder het vriespunt komt. Door het vloeibare lachgas enkele seconden op, bijvoorbeeld, een ouderdomswrat aan te brengen, bevriest deze.

De behandeling
Wij houden de ‘pen’ boven het te behandelen gebied.
Wij laten het lachgas vrijkomen, dit geeft soms even een schrikeffect vanwege de plotselinge luchtdruk.
Het vrijkomen van het lachgas duurt enkele seconden.
Het behandelde weefsel sterft af. Dit is te zien omdat zich een korstje vormt.
U kunt dit korstje vet houden met bijvoorbeeld vaseline of een vette crème.
Onder dit korstje heeft zich inmiddels de nieuwe huid gevormd, het korstje valt vanzelf af.
Na 3 weken komt u weer op controle.
Afhankelijk van de grootte en de diepte van het behandelde gebied, vindt nog een behandeling plaats.
De werkwijze is dan weer hetzelfde.

De Cryopen gebruiken wij ook voor kersangiomen (kleine rode bolletjes), steelwratten, pigmentvlekken, met name die in de loop der jaren ontstaan, ouderdomsvlekken en gewone wratten. Het is vooral de snelheid en de nauwkeurigheid van de behandeling waardoor behandeling met deze Cryopenvrijwel pijnloos is.

Richtlijn voor de kosten: €35,- voor 1 plekje. Ieder plekje erbij tussen €5,- en €10,- toeslag.

Dit is een richtlijn. Een dikkere, kleine plek zal net zoveel behandeling nodig hebben als een oppervlakkige (meestal pigmentvlekken) maar wel grote vlek. Vooral ouderdomswratten kunnen groot zijn, tot soms wel een doorsnede van 3 soms wel 4 centimeter. Wij zullen dan in overleg de voor u beste therapie kiezen. Het kan zijn dat wij eerst curretage of coagulatie toepassen. Curretage is het wegschrapen van het dode weefsel.

De term cryotherapie wordt ook toegepast voor verbetering van de doorbloeding en vermindering van plaatselijk vetweefsel. De apparatuur die hiervoor gebruikt wordt werkt met andere stoffen dan het hier gebruikte lachgas.  Dat is dus een andere therapie die wij, nog, niet in onze praktijk toepassen. Voor verbetering doorbloeding, verbetering littekens, vermindering fibrose en verbetering lipoedeem wordt in onze praktijk trilling gebruikt, de deep oscillation.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

cryotherapie is behandeling met koude. Ouderdomswratten worden op deze manier weggevroren in 1 tot 2 behandelingen, snel en vrijwel piijnloos..Tilburg, Den Bosch, Sint Michielsgestel

Cryotherapie op een ouderdomswrat naast het oor.

Sint Michielsgestel, Den Bosch, Tilburg,, ouderdomswratten en fibromen kunnen pijnloos verwijderd worden.

De crypopen voor het pijnloos verwijderen van ouderdomswratten, fibromen, ouderdomvlekken en pigmentvlekken.