Deep oscillation is een niet-invasieve techniek die een zeer goede aanvulling kan zijn bij littekentherapie of oedeemtherapie.

Deep oscillation werkt met statische trillingen. Deze trillingen worden veroorzaakt door een lichte elektrische stroom. De sterkte van deze stroom is te vergelijken met de stroom van een batterij. Door deze trilling kan weefsel in beweging worden gebracht. De therapeutische werking komt hierdoor van binnenuit het weefsel. We kunnen hierdoor zonder druk werken. Deep oscillation kan voor verschillende aandoeningen gebruikt worden.

Littekens op moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld achter het oor, of littekens die sterk verkleefd zijn en doordoor moeilijk op te pakken zijn (manipuleren wordt dat genoemd) , kunnen goed met deze trilling behandeld worden. Juist omdat de trilling van binnenuit werkt.

Deep oscillation kan lymfedrainage ondersteunen. Het heeft een grote toegevoegde waarde bij bijvoorbeeld neuropathie. Neuropathie betekent eigenlijk dat u geen gevoel meer heeft in de huid. Een nare bijwerking hierbij is, dat iets stevigere aanrakingen juist erg pijn kunnen doen. Door behandeling met deze trilling, kan toch de lymfeafvoer gestimuleerd worden, terwijl er nauwelijks druk op de het weefsel wordt uitgevoerd.

Omdat met deep oscillation geen druk nodig is, is het zelfs mogelijk om op open wonden of wonden die net gesloten zijn, te werken. Littekenbehandeling op moeilijk bereikbare plaatsen is ook mogelijk, bijvoorbeeld naast de neusvleugel of littekens die nog zo stug zijn, dat oppakken voor behandeling bijna niet mogelijk is.

Deep oscillation kan een sterk toegevoegde waarde hebben bij behandeling van weefsel dat losgemaakt moet worden (littekens, verklevingen). Sommige specialisten sturen hun patienten door naar praktijken die met deep oscillation werken omdat zij merken dat bij deze patienten een grote verbetering in kortere tijd wordt gehaald.

De behandeling
Voor verschillende aandoeningen passen we de frequentie (de snelheid van de trilling) aan. Voor littekenbehandeling is een lage frequentie meer geschikt, voor lymfedrainage een hogere frequentie. Afhankelijk van de plaats op het lichaam waar gewerkt wordt en hoe de deep oscillation ervaren wordt werken we  met een handvat of met onze handen. Wij werken zoveel mogelijk handmatig, manueel. Hiervoor dragen we (wegwerp) handschoenen om de stroom goed te laten geleiden. Wanneer manueel niet kan of om andere reden niet gewenst is, werken we met een ‘handvat’.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Doormiddel van elektrostatische trilling zorgt de Deep Oscillation voor trillingen op celniveau, waardoor stilstaand weefsel in beweging gebracht kan worden. Deze trilling heeft juist effect van binnenuit, hierdoor kan met weinig druk gewerkt worden en wordt de Deep Oscillation behandeling als zeer prettig ervaren.

Littekenbehandeling door trilling in het weefsel: Deep Oscillation.

 

lymfedrainage en littekenbehandeling met deep oscillation

lymfedrainage met behulp van deep oscillation