Ouderdomswratten of verruca seborrhoica zijn niet besmettelijk.

Misschien heten ze zo omdat ze soms op wratten lijken. Wratten worden veroorzaakt door een virus en zijn besmettelijk. Ouderdomswratten kunnen ontstaan bij ouder worden en zijn zeker niet besmettelijk.
Andere namen zijn verruca senilis of verruca seborrhoica. De term senilis verwijst naar de hogere leeftijd waarop deze aandoening voor kan komen, seborrhoica verwijst naar het vettige uiterlijk dat deze ‘wratten’ kunnen hebben.
Soms heeft iemand maar één ouderdomswrat, soms heeft iemand er veel (op de rug komt dat vaker voor). Soms vallen ze minder op, soms vallen ze veel op, soms zijn ze klein, soms zijn ze groot.

Deze aandoening is volkomen onschuldig en zijn zeker géén voorloper van huidkanker. Sommige kunnen erg donker zijn waardoor die door u niet herkend wordt als een ouderdomswrat.
Ze kunnen op plaatsen zitten die storen omdat ze precies op het randje van de bh zitten of op het randje van een t-shirt. De ouderdomswrat op de foto van de behandeling is storend omdat deze hard is en daardoor niet mee rekt met de huid. Bij bewegen trekt de huid rondom deze ‘wrat’.

Behandeling ouderdomswratten

Voor het verwijderen van ouderdomswratten gebruiken wij cryotherapie of curettage vrijwel geheel pijnloze behandelingen.
Eén of 2 behandelingen zijn bijna altijd voldoende. Een combinatie van soorten behandelingen kan ook mogelijk zijn. Grote ouderdomswratten zullen vaker, 2 tot 4 keer, behandeld moeten worden, wil er geen litteken over blijven. De ouderdomswrat van de foto zou eigenlijk 3 tot 4 keer behandeld moeten worden. Deze patiënt heeft echter zíjn doel bereikt. Deze persoon had alleen als doel het trekken van de huid te verminderen. Dat was na 1 behandeling bereikt.

Ouderdomswratten ontstaan voornamelijk omdat iemand daar aanleg voor heeft. Laten verwijderen kan, definitief verwijderen is erg moeilijk. De kans dat ze terug komen op de plaats waar ze verwijderd zijn is zeker aanwezig. Nieuwe ouderdomswratten voorkomen is niet mogelijk.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Sint Michielsgestel, Den Bosch, Tilburg, Ouderdomswratten zijn geen voorstadium van huidkanker.

Ouderdomswratten hebben o.a. de slapen als voorkeursplaats. Duidelijk is de wratachtige structuur (verwijzing naar de naam) te zien.

Den Bosch, Tilburg, Sint Michielsgestel, verwijderen ouderdomswrat, fibromen, steelwratje Tilburg, Sint Michielsgestel

curettage, verwijderen, ouderdomswrat

Tilburg, Sint Michielsgestel, Den Bosch, cryotherapie is behandeling met koude. Ouderdomswratten worden op deze manier weggevroren in 1 tot 2 behandelingen, snel en vrijwel piijnloos..Tilburg, Den Bosch, Sint Michielsgestel

Cryotherapie op een ouderdomswrat naast het oor.