Fibromen worden ook steelwratten genoemd. Ze hebben echter niets met wratten te maken.

Fibromen worden niet door een virus veroorzaakt en zijn niet besmettelijk. Het is meestal een genetische aanleg in combinatie met irritatie. De huid maakt een stukje bindweefsel dat in een bolletje of vormloos hoopje weefsel groeit.  De bolletjes of ovaaltjes lijken op een steeltje te zitten, steelwratje. Ze zijn vaak afgeplat en niet groter dan 5 mm. De fibroma molle genoemd, zijn weke, huidkleurige, huidgezwelletjes. Zoals de naam het zegt, ze voelen week aan. Deze zitten niet op een steeltje.

Ze kunnen overal voorkomen. In de hals en in de oksel is de meest voorkomende plaats. Daarnaast worden ze ook gezien worden op oogleden en onder de borsten. Een kettinkje kan in de hals fibromen veroorzaken wanneer u daar gevoelig voor bent.
Wanneer er meer dan 30 fibromen aanwezig zijn, bestaat er een kans dat u een verminderde glucose intolerantie heeft. Heel veel steelwratjes (een eruptie) wordt vooral gezien bij mensen met ernstig overgewicht.  Mensen met ernstig overgewicht zijn ook gevoeliger voor glucose intolerantie.*

Behandeling

Wij kunnen de fibromen voor u verwijderen, door middel van coagulatie (electrocoagulatie) of cryotherapie. Cryotherapie is de meest toegepaste en minst pijnlijke en snelste behandeling.

Richtprijs voor het verwijderen met cryotherapie is €35,- voor 1 steelwratje van gemiddelde grootte.
Per wratje tijdens hetzelfde consult komt er €5,- bij.
Met een maximum van 10 wratjes per behandeling.

Tijdens het eerste consult kunnen wij de  aangeven wat de verwachting is over de behandeling bij u.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

 

*: Bron: Dermatologie voor Huidtherapeuten; Dr. Anton C. de Groot e.a.

Den Bosch, Tilburg, Sint Michielsgestel, Fibroma Pendulans, Fibroma Molle, Acanthosis Nigricans Benigna

Steelwratjes of fibromen ter hoogte van het borstbeen.

Sint Michielsgestel, Den Bosch, Tilburg,, ouderdomswratten en fibromen kunnen pijnloos verwijderd worden.

De crypopen voor het pijnloos verwijderen van ouderdomswratten, ouderdomsvlekken en pigmentvlekken.