Wilt u van ongewenste haargroei af?
Hiervoor zijn verschillende methodes. Niet alle methodes, bij ongewenste haargroei, zijn voor alle soorten haar geschikt.

Wat voor u de beste methode is, is afhankelijk van:

  • de dikte van de haar; heel dik of juist donshaar
  • de kleur van de haren; blond, donker, grijs
  • de kleur van uw huid; blonde of donkere haren op een donkere huid of juist op een lichte huid
  • de plaats op het lichaam
  • hoeveel tijd wilt of kunt u investeren
  • hoeveel geld wilt of kunt  u besteden, of wordt de ontharing vergoed door uw verzekeraar.
  • hoe reageert uw huid, allergieën of andere reacties

Heeft laser bij u niet geholpen, heeft u donshaar of donker haar op een donkere huid of hele lichte haren? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn.
U krijgt eerst een intake gesprek. Wij adviseren eerlijk en zo volledig mogelijk. In  overleg met u kiezen wij voor de beste behandeling voor u.
In de folder definitief ontharen staat meer informatie over de haargroei en ontharen. U kunt ook verder lezen op deze pagina door naar beneden te scrollen.

Elektrisch ontharen is geschikt voor alle kleuren haren, dus ook voor blond, grijs of rood haar. In principe kunnen ook alle soorten haren elektrisch geëpileerd worden. Maar bij dunne haren, donshaar en wanneer het heel veel haren zijn, is het beter naar een andere methode te kijken.

Ontharen d.m.v.  laser is vooral geschikt voor donkere haren op een lichte huid. Donkere haren op een donkere huid kan ook maar voorzichtigheid is hier geboden omdat er meer kans op pigmentvorming is. Ook zullen er meer behandelingen nodig zijn (8 tot 14) dan donkere haren op een lichte huid (6 tot 10). Lasertherapie is niet geschikt voor haren zonder pigment, licht gekleurd of grijs. Donshaar gaat vaak ook slecht met laser. Wanneer er weinig haren staan kan een andere methode voordeliger zijn.

Epil Free is een product dat vooral geschikt is voor dunne haren en donshaar. Wanneer elektrisch epileren niet bij u toegepast kan worden, kan epil free ook toegepast worden op grijze, dikkere, haren. Er zullen dan meer behandelingen noodzakelijk zijn dan bij dunne haren. Voor epil free maakt het niet zoveel uit of er weinig of veel haren staan.

In de folder definitief ontharen staat meer informatie over de haargroei en ontharen.

Waarom hebben wij haren
Den Bosch, Tilburg, Sint Michielsgestel, overbeharing ontharen laser elektrisch epileren donshaarHet lijkt wel alsof wij mensen een haat liefde verhouding hebben met onze haren. De haren op ons hoofd kunnen niet weelderig en genoeg zijn. Haren op andere delen van ons lichaam willen we het liefst kwijt.
Haren zitten er niet zomaar, deze hebben een functie of hebben in elk geval in de oertijd een functie gehad.
Ook nu nog houdt ons hoofdhaar ons hoofd warm. Wanneer het warm is en wij zweten loopt het zweet niet snel onze ogen in vanwege onze wenkbrauwen. Dankzij onze wimpers komt er minder stof in onze ogen.

Van lichaamsbeharing kunnen we ons misschien nog wel voorstellen dat dit in de oertijd nog een functie had om ons lichaam warm te houden. Maar waarom hebben we dan okselhaar. Okselhaar hebben we omdat dan de geurstoffen beter behouden blijven. Deze geurstoffen heten feromonen, om onze medemens te laten ruiken dat we bijvoorbeeld vruchtbaar zijn. Deze functie is na de oertijd ook verloren gegaan, maar de beharing hebben we nog steeds.

Er zijn al aanwijzingen uit de oertijd dat men lichaamsbeharing afschoor.
Vanaf de jaren zestig in de vorige eeuw is men in het Westen, in elk geval in Nederland, okselhaar en schaamhaar gaan scheren.
Tegenwoordig zien we dat ook steeds meer mannen onze praktijk bezoeken voor het verwijderen van bijvoorbeeld rugbeharing.

Scheren en harsen of ontharen met een draadje zijn geen definitieve methoden. Pas de laatste decennia zijn er technieken ontwikkeld waarbij ongewenste haargroei definitief verwijderd kan worden.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Tilburg, Sint Michielsgestel, Den Bosch, laser en elektrisch ontharen, donshaar

Ontharen van ongewenste haargroei?

Sint Michielsgestel, Den Bosch, Tilburg, elektrisch epileren bij lichte haren, bij weinig haren. Of wanneer laser of andere techniek niet gewenst is.

Blond en grijs haar kan alleen met elektrisch epileren verwijderd worden.

Den Bosch, Tilburg, Sint Michielsgestel,Laser, elektrisch epileren en donshaar verwijderen

Donshaar behandeld met een speciale gel, voor en 6 weken na behandeling.

Sint Michielsgestel, Den Bosch, Tilburg, De Elos Diode laser maakt gebruik van 2 energiebronnen en is daarom effectiever dan traditionele lasers zoals de Light Sheer Diode laser en ND YAG laser.

Ontharen met de elos diode laser na 5 behandelingen.

laser ontharen, ongewenste haargroei

Iedere haar heeft 3 groeifasen. Klik hier