Terug naar vorige pagina

Behandeling lipoedeem

Hoe langer je wacht met behandelen, hoe moeilijker het lipoedeem te behandelen is. Het doel van behandelen van lipoedeem is het los maken van het (vet)weefsel en de stofwisseling in het weefsel bevorderen. Op deze manier kunnen we verslechtering van het weefsel zoals het verharden van het weefsel  of het ontstaan van lymfoedeem uitstellen of misschien wel voorkomen. De technieken die we hierbij gebruiken passen wij aan, aan de klachten en de ernst van het lipoedeem.

  • Los masseren
  • Aanmeten van steunkousen
  • Aanmeten andere compressie
  • Liposuctie. Liposuctie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars, terwijl er steeds meer aanwijzingen komen dat liposuctie een deel van de klachten kan verminderen.
    Er komen steeds meer vrouwen die het toch lukt om deze operatie bij elkaar te sparen. Het resultaat blijkt goed te zijn, de klachten nemen af. Dit lijkt logisch, het zieke (vet)weefsel is weggenomen. Overal waar geen ziek vetweefsel is, zijn geen klachten.  Laat liposuctie niet zomaar doen, verkeerde liposuctie kan juist meer klachten opleveren. Steunkousen zijn direct na de liposuctie noodzakelijk. Ook na deze periode zijn steunkousen nog vaak nodig om het resultaat te houden zoals het is, maar dan met veel minder klachten dan ervoor.

Terug naar vorige pagina