Huidtype volgens Fitzpatrick

Terug naar vorige pagina

Huidtype’s volgens Fitzpatrick, de kleur van de huid, ogen en haren en weerstand tegen verbranding zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten.

Huidtype 1: Keltisch huidtype. De huid verbrandt bijna altijd, soms ook met gebruik van zonnebrand, soms zelfs onder de parasol of schaduw, wordt zelden bruin. De huid heeft  een zeer lichte kleur, vaak met sproeten, de ogen zijn licht, blauw, de haren zijn vaak lichtblond of rossig.
Huidtype 2: Kaukasisch type. De huid kan verbranden, maar goed gebruik van zonnebrandcrème kan dit voorkomen. De huid kan zeker bruin worden. De ogen zijn blauw, groen of heel licht bruin en haren zijn licht blond.
Huidtype 3: Zuid Europees of mediterraan huidtype. De huid verbrand niet snel maar in het begin van het zomer seizoen, zonder zonnebrand en hoge zonintensiteit dan kan het wel. De ogen zijn gekleurd, van bruin tot donker gekleurd. De haren zijn bruin tot donkerbruin.
Huidtype 4 ; Aziatisch type: de huid verbrand vrijwel nooit, de huid is wel gevoelig voor pigmentvlekken. De huid is licht getint maar kleurt snel bij UV-bestraling. De ogen kunnen licht (bruin) van kleur zijn tot donkerbruin. De haren zijn donker bruin tot zwart.
Huidtype 5: Surinaams type; de huid verbrand vrijwel nooit. De huid is duidelijk gepigmenteerd, de ogen donker en de haren zijn meestal zwart.
Huidtype 6; Afrikaans type: De huid verbrand nooit. De huid is bijna tot maximaal gepigmenteerd, soms zo zwart dat het blauw weerschijnt. De ogen zijn altijd donkerbruin en de haren zijn zwart.

Op de site http://www.kanker.be/kankerpreventie/slimmer-de-zon/welk-huidtype-heb-jij kunt u zelf een test doen welk huidtype u  heeft.

Terug naar vorige pagina

 

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.